Per l'amore della pasta


Jako zdeklarowana makaroniara nie mogłam doczekać się dzisiejszego dania. Spaghetti
al nero di seppia
chodziło za mną od dawna, a w zestawieniu z pomidorkami daktylowymi, papryczką peperoni i świeżym oregano - totalnie mnie uwiodło. Mieszanką smaków, kolorów, aromatów, od których mogłabym się uzależnić...     










Spaghetti
al nero di seppia


z pomidorkami
daktylowymi,


papryczką
peperoni i świeżym oregano





Składniki:





- 200 g spaghetti al nero di seppia,


- 150 g pomidorków daktylowych,


- 1 papryczka peperoni,


- garść świeżego oregano,


- 2 ząbki czosnku,


- 100 g mozzarelli,


- kilka łyżek oliwy,


- sól i pieprz (do smaku).





Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i
peperoni – krótko podsmażyć. Dodać połówki pomidorków daktylowych i listki oregano – smażyć przez kilka minut. Połączyć z ugotowanym makaronem i kawałkami mozzarelli. Przed podaniem oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.















































Enviar um comentário for "Per l'amore della pasta"