Co z tą wiosną?


Wstaję rano i co widzę? Powrót zimy. Śnieg sypie jak szalony i wcale nie zamierza przestać. Jednostajny odcień bieli staje się irytujący. Na przekór dzisiejszej aurze zarządzam wiosnę w menu. Prosta i szybka przekąska z wykorzystaniem marcowych nowalijek z pewnością przyczyni się do poprawy nastroju...











Nowalijkowa przekąska





Składniki:





- 1 ogórek,


- 3-4 plasterki żółtego sera,


- 3-4 rzodkiewki,


- 2-3 łyżki majonezu,


- odrobina wasabi,


- garść kiełków,


- zielona cebulka,


- sól i pieprz.





Ogórka pokroić na kilkucentymetrowe walce, obrać ze skórki, wydrążyć
środek uważając, by nie uszkodzić zewnętrznej części.




Z majonezu, wasabi i grubo tartych rzodkiewek
przyrządzić dip – doprawić solą i pieprzem.


Żółty ser pokroić w kilkucentymetrowe paski, owinąć nim ogórkowe walce, łączenia spiąć wykałaczkami. Wierzch owinąć zieloną
cebulką, środek wypełnić dipem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z
dodatkiem ulubionych kiełków.  






































































 

A poniżej świąteczne zastosowanie klamerek
do prania:


























Enviar um comentário for "Co z tą wiosną?"