Wodny świat


Ostatnio trochę eksperymentowałam z wodami
smakowymi, które nie byłyby wzbogacone sztucznymi barwnikami, czy innymi chemicznymi wynalazkami. Tak powstała woda truskawkowo-imbirowa, woda z miętą i
jagodami oraz woda z dodatkiem melisy i pomarańczy. Dziś propozycja, która szczególnie przypadła mi do gustu, czyli woda z ogórkiem i lawendą. Po raz kolejny zachwyciłam się tymi aromatycznymi kwiatami i nieograniczonymi wprost możliwościami ich kulinarnego wykorzystania.










Woda z ogórkiem
i lawendą




Składniki:





- 1 litr wody mineralnej (niegazowanej),


- kilka plastrów świeżego ogórka,


- kilka kwiatów lawendy,


- kilka kostek lodu.





Ogórki pokroić w półplasterki, wrzucić wraz z
kwiatami lawendy do karafki, dodać kostki lodu, uzupełnić wodą mineralną.





























































A poniżej moje najnowsze lawendowe szaleństwo, czyli oliwa bazyliowo-lawendowa:










Enviar um comentário for "Wodny świat"