Zaczytanie


Uwielbiam książki, przy których tracę rachubę
czasu. Dzisiejsze danie jest tego najlepszym przykładem, bo kompletnie zapomniałam o obiedzie i upichciłam go w kwadrans z kilku dostępnych składników. Nie jest to kulinarne dzieło sztuki, ale pozwala ponownie zatracić się w lekturze. Miłej niedzieli!










Fasolka
szparagowa


z
masłem bazyliowo-czosnkowym





Składniki:






- 200 g fasolki szparagowej,


- 2-3 łyżki masła,


- pęczek świeżej bazylii,


- 2-3 ząbki czosnku,


- 1 łyżka siemienia lnianego (prażonego),


- sól i pieprz (do smaku).





Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Na rozgrzane masło wycisnąć czosnek, dodać listki bazylii - krótko
podsmażyć. Połączyć z ugotowaną fasolką i całość chwilę przesmażyć.
Doprawić solą i pieprzem, posypać siemieniem lnianym.  


























































Enviar um comentário for "Zaczytanie"