Restart


Czas przerwać blogową ciszę. Na swoją obronę powiem, że inne formy aktywności absorbowały moją uwagę na tyle skutecznie, że
bloga odstawiłam na boczny tor… A tymczasem naszła mnie ochota na sporą dawkę
likopenu, stąd pomysł dzisiejszego dania. Propozycja adresowana głównie do amatorów słodko-kwaśnych smaków. Słonecznej soboty!










Zupa
pomidorowa


z
malinami i bazylią





Składniki:





- 1 kg pomidorów,


- 200 g malin,


- 100 g cebuli,


- 1 ząbek czosnku,


- 1,2 l bulionu warzywnego,


- pęczek bazylii,


- 4 łyżki oleju,


- sól i pieprz (świeżo zmielony).





Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w
kawałki cebulę, czosnek i pomidory. Dodać listki bazylii, całość zalać bulionem
warzywnym – gotować na wolnym ogniu do miękkości pomidorów (pod koniec
gotowania dodać maliny). Doprawić do smaku solą i zblendować. Oprószyć
świeżo zmielonym pieprzem, udekorować dodatkową porcją malin.












































 

Enviar um comentário for "Restart"