W zieloności


W końcu naprawdę pachnie latem. Aż chce się wstać skoro świt i pędzić, cały czas pędzić przed siebie... Żeby za długo nie zakotwiczyć w kuchni postawiłam dziś na szybki obiad w podwójnej dawce zieleni. Fasolka z rukolą jako alternatywa dla makaronu z dodatkiem pesto. Smacznie i zdrowo, czyli tak, jak najbardziej lubię. Udanej soboty!   









Zielona
fasolka


z
rukolowym pesto




Składniki:





- 500 g zielonej fasolki,


- duży pęczek rukoli,


- 100 g pestek dyni,


- 100 g parmezanu,


- garść nerkowców,

- 2 ząbki czosnku,


- 100 ml oliwy cytrynowej,


- sól i pieprz (do smaku).





Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie,
odcedzić. Pozostałe składniki zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem,
wymieszać z ugotowaną fasolką. Przed podaniem posypać dodatkową porcją
parmezanu. 





































Enviar um comentário for "W zieloności"