Makrelowo


Dziś rybne klimaty z hummusem w tle, czyli danie z cyklu eksperymentalnych połączeń. Zwykle pastę makrelową przygotowuję z dodatkiem majonezu, ale tym razem stałam się ofiarą własnego lenistwa. Nie chciało mi się wychodzić z domu po majonez, więc wykorzystałam słoiczek hummusu. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że aura nie zachęcała do zakupowych spacerów. Mimo wszystko hummus świetnie sprawdził się w roli spoiwa. Jeżeli ogórki i cebulę pokroimy w grubą kostkę, to zamiast pasty otrzymamy całkiem ciekawą sałatkę.  















Pasta
makrelowa


z
hummusem





Składniki:





- 1 makrela wędzona,


- 2-3 małe ogórki kiszone,


- 1 średnia cebula,


- 120 g hummusu (u mnie paprykowy Primavika),


- sól, pieprz.





Makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić. Ogórki i
cebulę pokroić w kostkę, połączyć z makrelą i hummusem – całość doprawić
solą i pieprzem. 













































Enviar um comentário for "Makrelowo"