Fetowanie




Jeśli chodzi o połączenie miodu z serami, to zwykle dodaję go do klasycznego twarogu. Ponieważ miałam w lodówce kawałek fety, tym razem postanowiłam przetestować wariant z orzechami i olejem rydzowym. Efekt? Genialne połączenie smaków słonych, słodkich z nutką ostrości. Jak dla mnie trafione w punkt!










Miodowo-orzechowa
feta


z
olejem rydzowym 





Składniki:

 


- 120 g fety,


- 1 łyżka miodu (dałam wielokwiatowy),


- 2 łyżki oleju rydzowego,


- 1-2 łyżki prażonych orzechów włoskich (grubo siekanych),


- świeżo mielony pieprz.





Miód utrzeć z olejem rydzowym na gładką konsystencję. Pokrojoną
w plastry fetę ułożyć na talerzu, posypać uprażonymi orzechami, obficie polać
zalewą miodową. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, podawać bezpośrednio po
przygotowaniu.  









































A poniżej wczorajsze widoki z Połoniny Wetlińskiej:





































Enviar um comentário for "Fetowanie"