Houston, mamy problem


Cierpię ostatnio na chroniczny brak czasu
objawiający się niemożnością dopięcia wszystkiego, co chciałabym w ciągu dnia zrobić. Doba jest zdecydowanie za krótka, a planów i pomysłów zwyczajnie za dużo. Na szczęście znajduję czas na realizację kolejnych rabat wokół domu.
Przepięknie jest...! Poniżej mała przekąska w klimatach wielkanocnych, a ja zmykam do
dalszych prac ogrodowych.










Jajka
faszerowane


chrzanowym
tuńczykiem





Składniki:





- 4 jajka ugotowane na twardo,


- 70 g tuńczyka w sosie własnym,


- 2-3 łyżki chrzanu,


- 1 łyżka musztardy,




- kiełki buraczków,

- szczypiorek,


- świeżo mielona ostra papryka,


- sól i pieprz.





Jajka przekroić na połówki,
delikatnie wydrążyć żółtka. Odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka połączyć z
żółtkami, chrzanem i musztardą – doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo
zmieloną papryką. Pastą tuńczykową faszerować połówki jajek, wierzch ozdobić
kiełkami buraczków, związać szczypiorkiem. 























































Enviar um comentário for "Houston, mamy problem"